Bizim evde çok severek tüketilir havuç kızartması.Yalnız farklı farklı yapıldığını öğrendim daha sonra.Kimi havuçları kızartır, üzerine yoğurt sos dökermiş, kimi kızaran havuçların yanına eklermiş yoğurdu.
Biz havuçları mutfakrobotunda ince dilimledikten sonra kızartıp, fazla yağı kağıt havluyla alıyoruz.Sonra hafif tuz ve sarımsak katılmış yoğurtla biraz harmanlayıp bir servis kabına alarak kalan yoğurdu üzerine iyice yayıyoruz.Üzerine az salçalı ve kırmızı pul biberli yağı kızdırıp dökerek en son nane ile süslüyoruz.Afiyetler olsun :)
9 Ocak 2011 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
yaptım cok guzel oldu mmm :)
YanıtlaSil