27 Nisan 2010 Salı

kolay meyveli pasta



Bu pastayı sıklıkla yaparım, hem pratik hem de tadı güzel oluyor.Pasta kreması yada krem şanti yerine de muhallebi yapılıyor.Bizimkiler de severek yiyorlar.Artık kızımda yemeye başladı yavaş yavaş.Malum daha 14 ayı dolmadı, o yüzden yavaş yavaş veriyorum.Yoksa ona kalsa sofralara düşecek hep:))

Pasta keki için:

3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
isteğe göre limon yada portakal kabuğu rendesi

Muhallebisi:

750 ml süt (3 su bardağı)
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
vanilya, 1 tatlı kaşığı margarin

İçine

Dilimlenmiş Meysim meyveleri
muz, çilek....

Önce şeker ve yumurtayı 15 dk kadar çırpın.İyice köpürsün.Arkasından un, kabartma tozu ve istenirse limon kabuğu rendesini ekleyip iyice karıştırın.Boza kıvamında olması gerekiyor.Kek hamurunu yağlı kağıt serili tepsiye yada iyice her yeri yağlanmış kaba yada kalıba artık siz ne kullanacaksanız dökün.Ve 180C fırında üzeri iyice pembeleşene kadar pişirin ki bu süre 5-10 dk kadar kısa oluyor.Kekiniz soğumaya yakın, keskin bir bıçakla ikiye bölün.Ben ip tekniğini denedim ama yapamadım:((

Muhallebisinide topaklanmaması için sürekli karıştırın.İkiye böldüğünüz kekin tabanını ılık sütle az ıslatın.Üzerine hazırladığınız muhallebiden yayın.Dilimlenen meyveleride dilediğiniz şekilde dizip yine biraz muhallebi gezdirin üstlerine.Diğer kekide üzerine kapatıp tekrar ılık sütle hafifçe ıslatın ve kalan muhallebiyi üzerine dökerek her yerine güzelce sıvayın:))Üzerini dilediğiniz şekilde , ister meyve, ister kahve vb süsleyiniz.Buzdulabında 3-4 saat bekletip servis yapın.Hafif ve pratik bir pasta oluyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder